Start

Buick48

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

Del 10

Del 11

Del 12

Del 13

Del 14

Del 15

Del 16

Del 17

Gästbok

Länkar

Träffar

 

Del 5. December 2003

Inredning

Efter svetsningsjobbet i golvet, med medföljande slipning så var bilen dammig och skitig och behövde köras ut och tvättas. Inredningen är utplockad så jag fick vika ihop en dyna från en solstol och sätta under arslet när jag körde ut den gamla "slynan" från garaget.

 

Jag har egentligen inte gjort så mycket på bilen senaste dagarna, men något måste man ju slänga in här på sidan. En välbehövlig rengörning av instrumentbrädan med sin facett slipning och woodgraining har dock hunnits med. Tänkte måla om hela brädan men lite Svinto och avfettningsmedel gjorde susen. Några lager klarlack bara så duger det.

 

När det gäller inredningen finns det däremot inga genvägar. Jag tänkte att jag skulle försöka sy upp inredningen själv och blåsa alla snikna sadelmakare på 20 lakan. Tyvärr har jag aldrig provkört någon symaskin men va fan, friskt satsat hälften uppsytt. Kan man såga en plåt rak i en bandsåg så kan man väl sy en rak söm i en tygbit? Sedan kan man alltid köra "The Dennis Ljung style", dvs. svepa ett gäng pilsner innan så blir det garanterat rakt. Tyg har jag redan inhandlat så julhelgen ska avnjutas över symaskinen. Jag återkommer med bilder så fort jag har något att visa upp. Optimistiskt?

Ett litet smakprov på min senaste kollektion! Efter en del klippande & limmande så börjar sofframen att ta form. Det blev grå galon som påminner om original tygets färg.

 

En symaskin genererar tydligen mycket värme, så för att hålla vätskebalansen konstant så är det mycket viktigt att inte slarva med vätskeintaget under arbetets gång. Det ser ut som jag varit framgångsrik vad gäller det problemet, eller hur? Hur som helst så går syjobbet framåt.

 

 

Man lär sig av sina misstag när man är fullkomlig novis inom området, men mot slutet så flöt det på ganska bra. Tyvärr tog galonen slut så jag får köpa 2 löpmeter till tack vare min inkompetens i början. (Sydde åt helvete) 

 

Nu är sofforna på plats & en ny matta. Innertak har jag beställt färdigsytt men leveranstiden är 5 veckor. Även "windlacern" runt dörröppningar är beställd.

 

Endast invändiga dörrhandtag återstår av klädseln.

 

Del 6