Start

Buick48

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

Del 10

Del 11

Del 12

Del 13

Del 14

Del 15

Del 16

Del 17

Gästbok

Länkar

Träffar

 

Del 4. December 2003

Allmänt småtjafs

En sådan här gammal skuta måste bara ha en sunvisior eller gangsterkeps på svenska. Den här kepsen hittade jag på Nitroz. Kent A. från Uddevalla hade ett gäng kepor han ville bli av med. (Kent du ska ha ett flak öl av mig som kompensation för frakten.) Kent har ett mycket intressant bygge på gång. En Pontiac fastback 48'a som är på väg att bli låg, rapp & elak.

Även jag måste ta tag i mitt liv och sänka markfrigången på skutan. Jag har hört att VW Transport spiralfjädrar passar perfekt bak på Buicken med en 3 tums sänkning på köpet. Jag får ta en sväng till skroten och kolla sanningshalten.

 

Ratten såg inget vidare ut. Fullt med sprickor i bakeliten. Efter lite glasfiberspackel, slipning och lackering ser det betydligt tjusare ut.

Ett knippe sparris? Knappast. En näve raka stötstänger som ska leta sig ned i maskinen. Efter ventilspels justering så ska åter den ljuva sången från rakåttan ljuda mellan garageväggarna. Betydligt bättre sound än stereon.

 

Motorrummet före och efter penselrenovering av maskinen. Ser ut som en B18 på steroider. Här kan man snacka om hyvelbänk! Den bordellröda färgen fanns endast 1941 på Buick. Ett mycket tidsödande jobb med avfettning av gammal skit som byggts på under 63 år. Kniv och stålborste gällde i början, sedan avfettning, primer och slutligen täckfärg. Jag hade nog sparat tid på att lyfta ut skrotet för bättre åtkomlighet. Även elsystemet behöver ses över. Gamla tygisolerade sladdar är aldrig kul. Kolla bilderna nedan där isoleringen är helt borta. "Friskt kopplat hälften brunnet" resonerade tydligen Gm på den tiden. Men i rättvisans namn fans det väl inte bättre material då.

 

Att ha brandsläckare med sig, är definitivt att rekommendera om det ser ut så här i systemet. Generator sladdarna ovan är helt bara. Det räcker med en ordentlig brakskit så är kortisen ett faktum.

 

 

Del 5