Buick41

Buick48

Olds 47

Plymouth40

Olds 48

Pontiac49

Olds 40

Pontiac47

Olds 49

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

Del 10

Del 11

Galleri

Gästbok

Länkar 

Träffar

 

 

 

Januari 2010

Som jag skrev innan så tänkte jag bygga nytt insug/avgas till rak8'an. Som synes på bilden nedan så är original insuget långt ifrån effektivt med sina tvära 90 graders vinklar. Ett flerförgasar insug hade varit mumma men det drar mycket med sig vid tillverkningen så jag börjar lite lätt med ett fyrports insug. Jag inbillar mig att en liten Holley 390 cfm med vaccuum öppnat andra steg skulle sitta fint med tanke på motorvolym mm. En vanlig 600'a lär bli overkill. Det är ju ingen race maskin direkt... Långt därifrån. Men insug i kombination med headers och hyvlad topp borde generera några extra kusar när motorn får tillfälle att börja andas.

Insug och avgas prylar i byggsats. Äntligen får man lite gjort i garaget nu när julledigheten är här.

Det går åt en del rörkrökar. Jag svetsade 2" långa rörbitar på avgasflänsen och planade sedan alltihop för bra tätning mot toppen.

Jag bultade fast flänsarna i toppen innan jag häftade ihop rördelarna och helsvetsade sedan hela härligheten. På bilderna ovan har jag grovslipat svetsarna.

 

På grund av diverse yttre omständigheter ligger 263 projektet på is så länge ( i dubbel bemärkelse) tills värmen kommer åter efter denna förjävliga atomvinter.

Jag lämnar del 9 öppen för fortsättning senare.

 

Del 10