Buick41

Buick48

Olds 47

Plymouth40

Olds 48

Pontiac49

Olds 40

Pontiac47

Olds 49

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

Del 10

Del 11

Galleri

Gästbok

Länkar 

Träffar

 

 

 

November 2009

När gav du din fru ett Airride paket senast?

Nej, jag tänkte väl det...

Nåja nu har du chansen. Jag har kompletta paket till bra priser.

  

Jag har monterat ett par Fishtail pipor bak och även monterat en dragkrok. Jag byggde om en vanlig Volvo 740 krok och skruvade dit den i ett 50X50X5 kvadratrör.

Jag har lagt upp ett galleri av diverse bilar med enligt min uppfattning det rätta stuket! Bombs and Taildraggers

 

Nu över till något helt annat. Jag har en extra rak 8'a liggande och tänkte att jag skulle rota i den lite i brist på andra projekt. Det är en 263'a vilket betyder att det är den sista generationen av Buicks lilla rak 8'a. Det som skiljer från 248'an är att motorn har moderna insatslager och hydraul lyftare och att alla ramlager har samma dimension.

 

Maskinen visade sig vara i bra skick med obetydliga vändkanter. 

Med frostpluggarna borta så gick det att rensa ut mycket dynga ur kylkanalerna.

Det var en del kolvringar som satt sig men annars ser allt bra ut. Min plan är att byta vevlager och kolvringar och hyvla av toppen några millimeter för att få upp kompet en del. Har också planer på att försöka mig på att bygga headers och ett tvåförgasar insug alternativt ett fyrports insug för att få lite mer kräm i maskinen. Något i stil med bilderna här under.

Dessa bilderna som jag hittade på nätet visar ett hemkört insug/avgas system som bör gå att tillverka. Jag föredrar nog att dela upp avgaspiporna i 2 separata rör istället.

Det börjar dra ihop sig till Jul!

 

 

 

 

Del 9