Buick41

Buick48

Olds 47

Plymouth40

Olds 48

Pontiac49

Olds 40

Pontiac47

Olds 49

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

Del 10

Del 11

Galleri

Gästbok

Länkar 

Träffar

 

 

 

Januari 2009

Airride systemet är nu färdigt och jag har försökt att dölja el kablar, luftslangar mm. så gott det går. Det ser lite renare ut i skuffen utan en massa kabelhärvor som hänger och dinglar. Ventil blocken och all annan bråte sitter dolt under baksätet.

Nej för fan, det är ingen stor "make up" spegel som syns bakom tank och kompressorer som vissa har hävdat... utan en rostfri plåt. Ser ut som man har 4 kompressorer då till priset av 2.

Jag var tvungen att köra ut från garaget och tvätta av allt slipdamm och annat skit som lagt sig på bilen.

Här kan man snacka hyvelbänk! Rakåttan på 248 kubiktum har fått en extern uppfräschning och uppgraderats till 12 volt. 

Jag hittade en gammal Thermador "Swamp cooler" som hängdes på 48'an. Dessa är en föregångare till moderna bilars Ac anläggningar. Tuben fylls med ca. 3 liter kallvatten i tanklocket som syns ovanför dekalen. Inuti sitter en fjäderbelastad trumma upphängd som kan rotera. Trumman är fodrad med häst tagel och manövreras med ett snöre som hänger in genom den delvis nedvevade sidorutan. Fartvinden går in i framkant på tuben och kyls ned av kallvattnet och leds vidare in i kupén. När kylförmågan avtar efter en stund så drar man i snöret och trumman roterar i vattnet och kyler luften igen. (förhoppningsvis) Detta tillbehör var vanligast i Arizona, Texas, New Mexico och andra ökenstater på 40 talet och funkar bäst i klimat med låg luftfuktighet. Ett fruktansvärt fränt tillbehör! Bazooka eller Missile launcher gissar en del...

 

Nu har turen kommit till inredningen. Tillverkning av nya dörrsidor, kickpaneler och golvisolering mm. Dörrsidorna är tillverkade i något sorts papp material från fabriken och blir sladdriga efter 60 års användning så nya har sågats till i 3,2 mm. masonit.

Här ovan har kick panelerna fått den slutgiltiga klädseln. Lite "Tuck and roll" eller pipstoppning stuk.

Här har det mesta av inredningen kommit på plats och endast sofforna återstår. 

Det blev onekligen ljusare i kupén med rött i stället för hur det såg ut innan på bilden nedanför.

 

Del 7