Buick41

Buick48

Olds 47

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

Del 10

Del 11

April 2010

Idag fick jag hem ett nytt projekt. Denna gången handlar det om en -47'a Oldsmobile kupa. Modellen heter Oldsmobile Special serie 66 och drivlinan är en sidventil 6'a och en fyrstegs Hydramatic automatlåda. Bilen kommer direkt från "sektstaden" Waco i Texas och är otroligt befriad från rost, endast lite ytrost på några ställen där solen värmt bort lacken. Framtidsplanerna är först och främst att regbesiktiga bilen och innan dess så behöver bromsarna ses över.

  

 

  

Det är ofattbart hur en 63 år gammal skuta som denna inte har rostat. Alla bultar och muttrar lossnar direkt utan svordomar och rostlösare.

  

Oldsgrillen är kustom från fabriken!

  

Arslet är som gjort för airride med sina spiralfjädrar och "Trailingarms" 2-länk upphängning av bakaxeln. Öppen drivlina är man inte bortskämd med som gammalt Buick freak heller...

 

 

Jag fick tag i ett par 39-48 Packard "Teardrop" skirts som passade perfekt. På bilderna har jag tagit bort bakre spiralfjädrar för att kolla hur lågt arslet kommer ned utan att kicka ramen och det ser ut som det kan bli en lovande Taildragger av kupan.

 

Del 2