Oktober 2015

Dax för ett nytt projekt när vintern närmar sig.

Jag satt och slötittade på E-bay när jag såg denna skönhet uppenbara sig på skärmen. 6 dagar kvar på auktionen och högsta budet låg på 2500$, säljarens reserve var långt ifrån uppnådd. Vad gör man då? Jag har alltid varit svag för dessa 49-52 Business Coupes med sitt korta tak och långa arsle... Jo man slänger in ett bud förstås och hoppas att det sitter några snikna fattiglappar bakom skärmarna i övriga världen som inte fattar vad en sådan här kupa är för något och som ger upp om man höjer budet några 1000$. Sagt och gjort, jag slängde in ett bud tänkte att det ordnar sig alltid med hemtransport. Florida är ju inte så långt borta... eller? Dagarna gick och det slängdes in bud och motbud men till slut en fredag kl. 17.45 gick auktionen ut och bilden ovan uppenbarade sig på min dataskärm. "You won this auction". Detta drastiska tillkännagivande krävde en whiskeypinne för att tygla adrenalinet en aning hehe... Jag hade naturligtvis haft en mycket god kontakt med säljaren Gary hela veckan som detta drama utspelade sig och han mailade mig många högupplösta foton från alla möjliga och omöjliga vinklar av bilen. Jag hade även kontaktat en Shipping agent i Miami och hört mig för om praktiska detaljer för att få hem bilen till Sverige.

Av alla bilder jag fick så syntes det att bilen var i mycket gott skick trots sin ålder av 66 år. Säljaren hävdade att bilen aldrig omlackerats utan originalfärgen sitter kvar.

På bilderna ovan lastas bilen hos ägaren för vidare transport till hamnen i Miami.

Första containerbåten gjorde små avstickare för lossning i Le Havre Frankrike,  Antwerpen Belgien och tullklarering gjordes i Rotterdam Holland där containern lastades av och sedan lastades på en mindre skuta för vidare transport till Göteborg via 3 hamnar i Norge. Med andra ord så är den gamle Poncho-Indianen numera berest och har sett 5 länder sedan avfärden från Florida.

Jag lånade en transportlastbil (Tack Erik) och hämtade bilen i Coolridge en mil söder om Mariestad för vidare färd mot Foxpaint där bilen lastades av och installerades i garaget brevid 48'a Oldsen.

Del 2

 

49 Start Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del 5