1947 Pontiac Streamliner

Januari 2018

 

 

Råkade köpa en -47'a Pontiac på nätet i början av December. Jag fick dessa bilder av säljaren och kromet såg så bra ut att jag överumplades totalt & helt plötsligt hade jag blivit Pontiac ägare... Dessa 40-tals fastbackmodeller är jag riktigt svag för och denna har original rakåttan och 3-pet manuell låda.

 

 

 

Säljaren var vänlig nog att ta några bilder när bilen lastades för vidare avfärd till Fort Lauderdale, Florida för vidare skeppning till Sverige.

 

Bad company...

 

Efter några dagar landade bilen hos Susanne på hennes firma GET Logistics. Detta är andra bilen Susanne fixar hem åt mig & jag rekommenderar hennes tjänster starkt.

Det lär väl dröja 6-7veckor innan bilen dyker upp här men den som väntar på något gott osv...

 

Jag lyckades även köpa ett par Fenderskirts till bilen av en bekant utanför Hamburg. En 40-talare ser naken ut utan skirts!

Inredningen ser rätt bra ut och gangsterkepsen ligger väl placerad i framsätet... Tittar man på windlacern i dörröppningen & även på inredningen i övrigt så ser den ut att vara renoverad för några år sedan. Radiodelete plåten ser en aning tråkig ut men den går säkert att göra något kul av. Ser ut att sitta en spelare av modernare datum under högtalargallret.

 

Som synes på bilderna ovan så fattas dom rostfria listerna runt bakre sidorutorna på båda sidor men efter ett tips så hittade jag just dessa på E-bay från en -42'a Streamliner. Jag skymtar även en servostyrningspump under huven, spännande! Bilen är även ombyggd till 12 volt vilket uppskattas stort. Fick en video när motorn gick på tomgång & visade då 35 Psi oljetryck. Perfekt!

 

 

Del 2